Oppdatert: Alf Yrjan Hanekamhaug skriver klokka 14.14, at en god dugnagsgjeng har etter litt slit, fått opp tråkkemaskina (se bilder øverst i bildekarusell).

Tråkkemaskinen til Isfjorden IL står fastkjørt på Heian. Søndag trommes det sammen til dugnad for å få gravd opp maskinen som står i mye vatn.

– Maskinen brøyt igjennom et 30 centimeter tykt lag med snø, og ned på én meters lag med vatn og slaps. Dette skjedde oppe på en liten bakketopp, på en plass der det ikke har vært vatn til vanlig. Det er mye vatn i fjella nå, forteller sjåfør av maskinen, Alf Yrjan Hanekamhaug.

Det var i 11- tida lørdag at maskinen kjørte seg fast. Og Hanekamhaug, som jobber frivillig for idrettslaget, brukte seks timer samme dag, for å forsøke å få den opp.

Han sier den nå delvis er gravd fram, og at det renner ei elv rundt den.

– Nå håper vi det har vært såpass kaldt at vi slipper å stå i vatn og grave. Planen er å få opp et snøanker og få jekka maskinen opp slik at vi får gravd ho fram, fortsetter han.

Han sier at så lenge de holder seg i tidligere spor, slik han gjorde denne gangen også, bruker det ikke være noe problem å kjøre.

– Da er det vanligvis hardt under, men det var det ikke denne gangen.

For folk som vil ut på ski opplyser Hanekamhaug at det er kjørt spor oppover.