Kommunen vil at flere skal opprette digital postkasse

– I løpet av de siste årene har det skjedd mye når det gjelder digitale løsninger, både for oss internt og for brukerne. Vi ønsker at flere skal ta i bruk disse nye, digitale tjenestene, sier kommunikasjonssjef Arnt Olav Herjehagen i Rauma kommune.

Særlig ønsker de at flere skal opprette digital postkasse.

– En digital postkasse er både sikkert, raskt og effektivt også for brukerne, og den er tilgjengelig uansett hvor du er hen, sier Liv Jorun Bårdsnes Horgheim på servicetorget.

Mer effektiv kommune

Målet er selvsagt at de digitale tjenestene skal gjøre det enklere for brukerne, men også at saksbehandling skal bli mer effektiv for kommunen.

– Alle brev som skal ut av kommunen må innom mange hender før de når mottakeren. Med digital postkasse går brevet rett fra saksbehandler til din digitale postkasse. Skal det gå med vanlig postbehandling vil det normalt ta fem dager før mottakeren har brevet. Den tida vi sparer på å bruke digital post kan vi bruke på viktigere ting, og brukerne slipper å vente lenge på svar, sier hun.

Fortsatt på papir

Bårdsnes Horgheim forsikrer om at de som ikke bruker data og andre digitale tjenester, eller som fortsatt ønsker brev på papir, vil fortsette å få det.

– Men for dem som er komfortable med å bruke data vil dette være den absolutt enkleste og raskeste løsningen. Jeg har bare god samvittighet for å anbefale dette, sier hun, og legger til at e-post-kasse er gratis.

Sender mer

Nå sender kommunen ut mer digital post enn Bærum, med sine 120.000 innbyggere.

– Vi har blitt lagt merke til av DIFI (Direktoratet for forvaltning og IKT) for å være langt framme, og det ønsker vi å fortsette å være. Utviklingen stopper ikke, sier Bårdsnes Horgheim.

Skal hjelpe

Med midler fra kommunaldepartementet, skal kommunen snart kunne hjelpe brukere som er nysgjerrige på de digitale tjenestene.

– Det blir lavterskeltilbud med enkel veiledning i samarbeid med Frivilligsentralen, sier Herjehagen.