Viltnemnda i Rauma mener Øverdalen grunneierlag har skutt to voksne bukker mer enn de skulle. Nå er feilskytingen anmeldt til politiet.

Viltnemnda har i to vedtak fastslått at grunneierlaget under jakta sist høst skjøt flere voksne bukker enn det hadde fellingsløyve for. Konsekvens:

  • Verdien på bukkene, til sammen 16.800 kroner, skal tilfalle viltfondet i kommunen

  • Feilskytinga får følger for neste års tildeling av hjort for Øverdalen grunneierlag

  • Viltnemnda anmelder saka til politiet

Øverdalen grunneierlag har klaget på vedtaket fra møtet 30. november, men klagebehandlingen har så langt ikke ført fram. I brevet fra viltnemnda til fylkesmannen, som skal avgjøre klagen endelig, justeres verdien av de to feilskutte bukkene ned fra 18.000 til 16.800 kroner, men nemnda «opprettholder vedtak om anmeldelse samt at feilskytingen vil påvirke neste års tildeling av hjort for Øverdalen grunneierlag.»

Nedklassifiserte en bukk

Øverdalen grunneierlag har erkjent å ha skutt én bukk for mye. Dyret ble felt 19. november. Men viltnemnda godkjenner ikke at grunneierlaget har nedklassifisert en bukk, som ble skutt 16. oktober, til spissbukk. Bukken faller inn under kategorien voksen bukk, mener viltnemnda.

Burde vært løst i minnelighet

Harry Brude, leder i Øverdalen grunneierlag, mener saka burde vært løst i minnelighet.

– Vi har ikke sett godt nok på kvotetildelingen – ikke lest papirene godt nok og slurvet litt med kvotetildelingen. Etter vårt syn er dette en liten sak, men de synes tydeligvis at det er en større sak. Vi mener at det ville være en enkel sak å komme til minnelighet om, sier Brude.

– Så du mener saka er blåst opp av viltnemnda?

– Ja, jeg synes det personlig, men det er jo ikke vi som bestemmer. Her er det en del tolkning av regelverk som er ute og går fra begge parter. Vi må ta til etterretning det som er framlagt, så får vi se hva Fylkesmannen sier, som til sjuende og sist avgjør dette, sier Brude, som i klagen på vedtaket har kalt det som har skjedd et «hendelig uhell».

Brude understreker at grunneierlaget fra første dag har lagt alle kort på bordet.