Rett før jul, med en times mellomrom, kom det inn to store bestillinger på Norgestribunen. Den første bestillingen kom fra

Arendal, som er nyopprykket i OBOS-ligaen. Bestillingen er på to tribuner med til sammen 1.624 sitteplassen.

Den andre bestillingen kom fra eliteserieklubben Kristiansund, som ønsker en tribune med 1.000 ståplasser og 288 sitteplasser.

– Dette gjør at vi mangedobler omsetninga i 2017, sier Svein Frode Heen i Veblungsnes-firmaet SeacaTec, som står bak Norgestribunen.

Kontraktene er verdt til sammen 4,5 millioner kroner.

– Dette lover veldig godt for året, sier han.

Heen har med Norgestribunen i utgangspunktet spesialisert seg på mindre tribuneanlegg.

– Hovedmarkedet til Norgestribunen har til nå vært til små- og mellomstore klubber. Men vi ønsker nå å vise at vi også kan levere større stadiontribuner. Jeg håper disse to kontraktene kan gi ringvirkninger, sier han, og legger til at han også har flere mindre kontrakter på gang.

Lokalt samarbeid

Det er Sandnes Rør AS i Isfjorden som produserer Norgestribunen for SeacaTec. Men med to så store bestillinger kunne ikke Sandnes Rør lage alt alene.

– Vi har relativt kort leveringstid på begge to, så vi måtte raskt finne mer produksjonskapasitet, forteller Heen.

Løsningen fant de i nærområdet.

– Bare 200 meter unna hos Procut AS fant vi det vi trenger. Daglig leder Anders Sæbø tok utfordringen på strak arm, og bedriften hjelper til slik at Norgestribunen blir å finne på begge stadionene til rett tid, forklarer han.

Procut produserer tribunen til Kristiansund, og den skal være på plass til sesongstarten. Sandnes Rør produserer til Arendal, som har første del-levering til sesongstart, og siste i juni.

Fullt opp med jobb

De tre lokale bedriftene er glade for å kunne samarbeide.

– Det er kjekt å få til et samarbeid. Vi får nå fylt opp dødtid fram til påske, og det er selvsagt bra, sier Anders Sæbø, daglig leder i Procut AS.

– Denne kontrakten betyr at vi er sikret fram til sommeren med jobb, så det er vi naturligvis glade for, sier Åge Herje, produksjonssjef i Sandnes Rør AS.

Glad for norsk leverandør

Per Carsten Michelsen, anleggs- og arrangementsansvarlig i Arendal fotball, forteller at de er glade for å kunne bruke en norsk leverandør.

– Leverandører av denne typen tribuner kommer ofte fra utlandet, men vi synes det er fint å kunne satse på norsk næringsliv. Vi mener at Norgestribunen absolutt kan konkurrere med de utenlandske produsentene, sier han, og legger til at de har hatt god dialog med produsentene i Rauma.

Arendal har nå rykket opp i førstedivisjon, og ruster opp sin stadion. Derfor blir den kommende sesongen spilt på to ulike stadioner.

– Det er en av grunnene til at vi har gått for en tribuneløsning til kortsidene av stadion som er demonterbar og kortreist. SeacaTec skal hjelpe oss med flyttingen i sommer, forteller han.

I tillegg til de 1600 sitteplassene fra Norgestribunen, med en prislapp på om lag tre millioner kroner, skal klubben blant annet også bygge 1000 sitteplasser under tak.

– Det er fotballfeber på Sørlandet nå. Vi har ambisjoner om at vi skal rykke videre opp, og vi vet det kommer blant annet lokaloppgjør som trekker mye folk. Derfor tror vi at vi trenger disse tribuneplassene.