- Vi er klare for et nytt år, og dette er en fin måte å markere årets slutt på, sier Guro Aarø Scarfi, som går i fakkeltog sammen med familie, venner og naboer rundt Fjellgata i Neshagen på Åndalsnes.

Denne tradisjonen med tog på nyttårsaften, startet for rundt 50 år siden, der initiativtakerne var Webjørn Remen, Jon Sæth og Adolf Grüner, forteller Guro. Sammen med Tina Johannessen Vold og Mari Melbø Rødstøl har trioen de siste 16 åra holdt tradisjonen i hevd.

Ønsker nye naboer velkommen

I starten var det både musikk og sang, der de tre karene lagde mye liv og røre, ispedd med masse humor i toget. Fra 70-tallet ble det brukt stjerneskudd, og først ved årtusenskiftet ble fakler tatt i bruk.

- Med dette fakkeltoget, ønsker vi også at våre nye naboer i gata føler seg velkommen, sier Mari, som sammen med de andre initiativtakerne løftet stemningen med vakker julesang i regnværet.

Årets fakkeltog i Fjellgata ble også denne gang en fin avslutning på det gamle året. En tradisjon som både liten og stor setter tydelig pris på.

Slik avrunder den friske gjengen årets siste kveld før et nytt årsskifte. Noen ga uttrykk for at de senere på kvelden også vil markere årsskiftet, ved å delta under kveldens nyttårsmesse i Grytten kirke.