Søppel har en tendens til å hope seg opp hvis ikke de vanlige tømmerutiner følges. I jula har noen kunder mistet den vanlig søppeltømmingsdagen til en helligdag, selv om det ikke har vært mange av dem.

– Nei, det er blitt sagt at denne jula har vært arbeidsgivernes jul, med maksimalt lite helligdager. Vi har hatt vanlige tømmerutiner de fleste dagene og i går var det full dag med tømming av konteinere, forteller Kari Merete Moen Volle på J.O. Moen Miljøstasjon.

Men miljøstasjonen har vært stengt fra før jul og frem til i dag, torsdag, men åpner som vanlig igjen rett etter nyttår.

– Vi hadde tenkt å holde åpent forrige tirsdag også, men kommunen mente det ikke var nødvendig. Så derfor ble det bare i dag. Det er ikke køkjøring, men jevn trafikk med biler, forteller hun; gjennom luka ved vekta ved inngangen til miljøstasjonen.

Der sitter ekteparet Janne Mari og Jøran Valseth i sin jeep med full tilhenger. De pusser opp kjøkkenet i jula og har ventet på å få kastet det gamle på søpla.

– Vi begynte rivinga 2. juledag så vi har bare fylt opp bilen og tilhengeren etter hvert, forteller Jøran.

– Hva med all papirsøpla etter julefeiringa, da?

– Det var ikke så mye. Den fikk vi plass til i de vanlige avfallsposene, sier Jøran mens han og kona haster frem og tilbake med benkeplater, veggpaneler og vask til de store søppelkonteinerne inne på stasjonen. Papirsøppel går i egne konteinere ute.

Frode Hagen styrer sorteringen inne og han tror det blir en aktiv dag på jobben.

– Folk bruker fridager til å rydde og pusse opp. Det er alt mulig som kommer inn på en slik dag, sier han idet han tar imot en bunke gamle ledninger som en av kundene kaster over fra sin bil.

Det er som Kari Merete sier det, en jevn strøm av biler som benytter de få timene på torsdag til å kaste privat søppel.

Kanskje greit å ha ryddet ut 2016 før 2017 begynner!