Ei kvinne i 30-åra fra Rauma er dømt til 36 timers samfunnstraff for bedrageri.

Saken gikk som tilståelsesdom i Romsdal tingrett, og kvinne erklærte seg skyldig i henhold til siktelsen. .

I en periode hadde domfelte en deltidsstilling, og hun mottok i tillegg dagpenger fra Nav. Hun leverte inn medlekort, men førte ikke opp alle timene hun arbeidet. I følge retten forsto hun at dette førte til at hun fikk mer utbetalt i dagpenger enn hun hadde krav på, men hun trengte pengene.

Den urettmessige utbetalingen kom på til sammen 151.017 kroner.

Hun ble dømt for brudd på på straffeloven for å i hensikt skaffe seg uberettiget vinning ved bruk av uriktige eller ufullstendige opplysninger, og for å ha avgitt falsk forklaring til offentlige myndigheter.

- Retten bemerker at allmennpreventive hensyn tilsier at det reageres sterkt mot trygdebedrageri. Det følger av rettspraksis at det ved forsettelig trygdebedrageri som hovedregel skal idømmes ubetinget fengselsstraff når beløpet overstiger folketrygdens grunnbeløp. (...) Det skal i formildende retning legges vekt på siktedes uforbeholdene tilståelse og hennes samtykke til forenklet rettergang", heter det i domsslutningen.

Retten mente også mener at lang saksbehandlingstid måtte vektlegges i straffeutmålingen, samt at siktede har omsorg for barn.