Når man lager ønskeliste før jul, kan det nok hende man ender opp med flere gaver av det samme. Da er det greit at butikker gir kundene anledning til å bytte, selv om det ikke er noe rettslig krav kunden har.

– Nei, men vi yter jo den ekstraservicen og spør alltid om folk vil ha byttelapp. Vi informerer også om de produktene som ikke gir anledning til å bytte- som tilbudsvarer, forklarer Ole Johnny Amundsen i Libris. Der møter vi kunden Elisabeth Silseth som bare vil bytte en bamse som var gått opp i «liminga».

- Men det er det hele. Det har gått greit med gavene ellers, forteller hun, som var tidlig oppe i dag.

– Ja, jeg og søstera mi var på salg hos Siggen allerede da dørene åpnet klokka 8 i dag tidlig, smiler hun fornøyd.

På Intersport har det også vært en del bytting, mest av klær og sko.

– Det er ikke alltid lett å vite hvordan klær og sko passer for dem som skal ha det. Derfor har vi hatt en del pågang – midt på dagen i dag. Det ser ut til at folk trenger litt tid til å våkne i romjula, sier ekspeditør Ingar Brokstad lattermildt.

På Raumasenteret er det også liv og rører midt på dagen 3. juledag.

– Her har det definitivt vært den store byttedagen, sier Tone Westrum Pedersen, driveren av Kitch`n.

Hun har hatt sin første julesesong og det har gått over all forventning.

– Jeg er nesten rørt til tårer over den mottakelsen jeg har fått fra lokalbefolkninga. Det er ikke bare å starte på nytt i min alder, og da er det stort at det har gått så bra, sier hun.

Takknemlig: Tone Westrum Pedersen startet opp Kitch’n i år og er veldig takknemlig for den mottakelsen hun har fått.- Det har gått over all forventning, sier hun. Foto: Evy Kavli
Feil Størrelse: På Intersport kan Ingar Brokstad bekrefte at det har blitt en del bytting første åpningsdag etter jul. Kundene Simen Unhjem og Robin Sølsnes skal ikke bytte noe, men venter på noen som skal det. Foto: Evy Kavli