Odd Fellow og Lions ga penger til Frelsesarmeen.

Lindbjørg Vike smilte sitt breieste smil og takket hjertelig da hun onsdag formiddag mottok en sjekk pålydende 10.000 kroner til Frelsesarmeens julegryte på Raumasenteret. Sjekken ble overrakt av en delegasjon fra Odd Fellow, Loge nr. 38 Bjarg.

– Vi synes Frelsesarmeen gjør en fenomenal jobb, og etter det vi forstår vil en stor del av årets julegryte bli til god hjelp for folk som har det vanskelig her lokalt i Rauma, forklarte de glade giverne.

Lindbjørg Vike bekreftet at mye av de lokalt innsamla pengene skal brukes i nærmiljøet.

60 husstander

– I år er det 60 husstander i Rauma som vil få hjelp fra Frelsesarmeen, enten i form av gavekort til bruk i matbutikker, eller direkte i form av mat. Vi har et samarbeid med Nav og barnevernstjenesten, som sikrer at hjelpen når fram til de som trenger det mest, fortalte Lindbjørg Vike.

Hun røpet at årets julegryteaksjon i Rauma ligger an til å ende på samme nivå som fjoråret, det vil si nærmere 130.000 kroner.

– Julegryta er en over hundre år gammel tradisjon, og det er morsomt å se at vi får inn omtrent det samme beløpet hvert eneste år, sa Lindbjørg Vike.

Lions

To fra i Odd Fellow-delegasjonen som var med på onsdagens overrekkelse har også vært medlemmer i Lions Åndalsnes, en organisasjon som nå står i ferd med å bli nedlagt. Samtidig med gaven fra Odd Fellow sørget de for å tømme siste rest på den lokale Lions-kontoen. Det ble 1.500 kroner rett i Frelsesarmeens julegryte. Lions Åndalsnes har for øvrig gitt 15.000 kroner tidligere i år, så er det også sagt.

Det hører også med til historien at Odd Fellow-medlemmer har vært trofaste julegrytevakter i år. Laget har daglig stilt med åtte personer som har tatt hver sine to timers vakter.

Mens Lions snart er historie, så er Odd Fellow stadig i beste velgående, skal vi tro medlemmene vi møtte i Raumasenteret. Lokallaget har 77 medlemmer og har vokst sakte, men sikkert år for år.