Det var tirsdag ettermiddag at Johannes Schjølberg, styreleder og daglig leder i Rauma naturskole – Vågstranda SA, mottok nyheten om at Utdanningsdirektoratet sa nei til søknaden om å etablere en privatskole.

Her er avslaget

«Avslaget skyldes både at skolen ikke oppfyller lovens minstekrav og at godkjenning vil ha negative konsekvenser for det offentlige skoletilbudet», skriver Utdanningsdirektoratet i sin konklusjon.

– Ut fra svaret de gir oss, så ser det ikke ut til at Utdanningsdirektoratet har fått all informasjon som vi har laget til. Det forklarer mye av svaret, sier Schjølberg.

Skuffelse på Vågstranda

Han samlet tirsdag kveld styret i naturskolen, og der var stemningen trykket.

– Det er klart at det var skuffelse over avslaget. Vi har jobbet veldig mye med friskolesaka over lang tid. Og så var det et samarbeid med kommunen som var bra, og som endra det seg. Begrunnelsen deres var at Måndalen begynte å jobbe med friskolesøknad.

Kontakter direktoratet

Schjølberg har et berettiget håp om at saksbehandleren ikke har fått all informasjon.

– Onsdag vil jeg ringe til direktoratet og spørre om alle dokumenter er kommet fram. Så får vi se.

– Del to av svaret fra direktoratet er at «godkjenning vil ha negative konsekvenser for det offentlige skoletilbudet». Hvordan kommenterer du på det?

– Det må vi bare ta til etterretning. Det er ikke så mye annet å si foreløpig. De har gjort vurderingen de mener er riktig, sier Schjølberg.

Rauma kommunestyre vedtok sist torsdag, med 17 mot 10 stemmer, å legge ned Vågstranda skole.