Læringsverkstedet skal begynne sin nye barnehage på Stormtomta i Isfjorden. I kommunestyret torsdag vedtok politikerne å godkjenne reguleringsplanen.

- Dette er en gledelig dag for oss som bor i Isfjorden, og som jobber i barnehagen. Vi har ventet på dette siden mars 2013. Læringsverkstedet har ønsket å bygge en ny barnehage, og har brukt mange år på å få det til. Nå gleder vi oss til å ta i bruk den nye barnehagen, sa Ingunn Svelle Heinåli (H).

Innstillinga om å godkjenne reguleringsplanen ble vedtatt med 21 stemmer for og seks stemmer mot.

Byggestart blir like over nyåret og barnehagen skal stå klar til  neste høst.

Flere innsigelser

Plasseringen av barnehagen har vært mye debattert, men Læringsverkstedet har vært positive til tomta. Intensjonsavtalen ble signert i vår.

Planforslaget ble behandlet i Utvalg for plan og forvaltning i møte september, og ble så sendt ut på høring.

Det kom da fire innsigelser.

Statens vegvesen hadde innsigelser mot utformingen av avkjørselen og plassering av renovasjonsanlegget, og de stilte også spørsmålstegn om støyforholdene er tilfredsstillende. Møre og Romsdal fylkeskommune hadde ingen vesentlige merknader til planforslaget, men forutsatte at det ikke er tvil om de støyfaglige vurderingene.

Etter innsigelsene fra Vegvesenet har avkjørelsen blitt justeret og det har blitt bestemt at renovasjonsanlegg flyttes.

Ny støyrapport

Fylkesmannen kom også med innsigelser på flere punkt:

  • Manglende avklaring når det gjelder fjerning av forurenset masse som er funnet på området

  • Ikke tilfredsstillende støyvurdering

  • Manglende avklaring når det gjelder masseutskiftning og aktuell fundamenteringsmåte for å sikre trygt underlag for bygg.

De har senere trukket sine innsigelser, på grunn av at reviderte planer sikrer at forurensede masser vil være fjernet før barnehagen blir tatt i bruk, og at de i ettertid har fått opplyst at ny støyvurdering viser at nesten hele bygningen ligger utenfor gul støysone.

Unntaket når det gjelder støy er byggets utstikk mot sørvest, der det er planlagt et kontor.

- Dersom det senere viser seg at området er utsatt for støy over de tillatte grenseverdiene vil det forøvrig være mulig å sette opp støyskjermer, skriver rådmannen i sin saksutredelse.

Ei avklaring når det gjelder masseutskiftning er også lagt inn i planene.

Blir like høyt

Også en privatperson kom med en høringsuttalelse.

Vedkommende frykter barnehagen kan gjøre at de mister utsikten fra huset sitt, og mener at problemet løses hvis barnehagen bygges noen meter lavere. De er også bekymret for støy fra blant annet teknisk rom, renovasjonsanlegg og i forbindelse med henting og bringing.

Kommunen har ikke imøtekommet ønsket om lavere bygg.

- Det er en utfordrende tomt å bygge på, og det vil trolig være vanskelig å få plass til en stor nok barnehage med bare èn etasje. Det har tidligere stått et industribygg på tomta,og det er således ikke et nytt område som tas i bruk, skriver rådmannen.

Kunne egengodkjenne

Bestemmelsene og plankartet er justert i tråd med merknadene fra Fylkesmannen og Vegvesenet, og kommunen kunne derfor egengodkjenne planen.