For så langt i år har det ikke kommet inn mer enn cirka 30 pakker.

- Det har vært veldig bra oppslutning hvert år, forteller Alvhilda Michelsen som for fire år siden tok kontakt med Ole Anders Dahle i Aktiv Barnehjelp for å høre om det var interesse for ting hun sjøl ville gi bort.

- Så har det bare ballet på seg. I fjor kom det inn cirka 300 pakker. Det var veldig bra. I tillegg til innsamling på skolen i Isfjorden og på Leiktun barnehage, leverte folk inn gaver fra hele kommunen, forteller hun videre.

Tror det kommer flere

Men i år går er det litt trått.

- Ja, hittil har det ikke kommet inn flere julepakker enn det som ligger på bordet, om lag 30 pakker. Det er vanskelig å si hva som er grunnen. Jeg snakket med ei mor her forleden dag, hun sa at folk faktisk er slitne. At de har nok med seg og sitt. Det kan godt stemme. Kanskje er det også færre pakker i år fordi det er uklart for folk hvor de skal leveres, sier Michelsen som sier at pakker kan samles i klassene på Isfjorden skole, der hun henter dem.

- Andre må levere på døra heime hos meg i Ørjavegen 14 i Isfjorden, sier hun.

At folk må oppsøke ho for å levere pakker, kan være en grunn til at det er færre i år, sier hun. Men legger til at bakgrunnen for at hun bruker tid på dette, er givergleden hun ser egne barn har når de finner en ting de sjøl har hatt glede av, for så å pakke den inn for å sende den videre.

- I fjor gikk en del barn sjøl hit for å levere pakker. Det virket som at de syntes det var litt stas, og jeg tror det kommer flere pakker hit i år også,  sier hun.

- Deles ut på barnehjem

Ifølge Michelsen er det Ola Anders Dahle som er hennes kontaktperson i organisasjonen Aktiv barnehjelp.

- I tillegg til pakkene som samles inn har jeg en svær henger full av klær, leker og utstyr som skal tas med til Polen samtidig med pakkene. Etter det jeg har skjønt er det polakker og nordmenn som sammen kjører dette til barnehjem i Polen, og deler det ut. Men også fattige barn som ikke bor på barnehjem får hjelp, i likhet med alenemødre uten plass å bo, forteller Michelsen som poengterer at hun synes folk generelt er flinke til å gi.

- Se bare på givergleden under tv-aksjonen. Men alle monner drar, så det er kjekt om folk bidrar til dette også.

Hun oppfordrer folk til å pakke en liten ting de vil gi bort, og nevner hele og rene klær, leker, og skolesekker, som eksempel.

Ole Anders Dahle i Aktiv Barnehjelp sier i en sms søndag kveld at organisasjonen viderefører omtrent det samme opplegget de har hatt før med innsamlinger. Dahle begynte å engasjere seg for Aktiv Barnehjelp i 2011.