Selv om Sparebank 1 SMN ikke flytter så ikke langt, er det en viktig milepæl for bankens fremtidsperspektiver.

– Vi kommer inn i lokaler som er mer egnet for vår fremtid. Det har skjedd en del endringer siden 1985, da vi flyttet inn her, forteller banksjef Rolf Eide. Han har sine siste timer bak det ærverdige «banksjef-møblement» i palisander fra 80-tallet, produsert av Nesje møbler.

– De leverte den gangen innredningen til dette kontoret og til kontorene i presidentskapet på Stortinget. Så dette er ikke noe dritt, smiler Eide, som også har omgitt seg med gamle ærverdige malerier. Malerier av Romsdalens flotte fjell og natur, som selvsagt skal være med på flyttelasset. Men det skal ikke kontormøblene.

– Nei, vi selger og gir bort mye nå. Vi har ikke plass til alt i våre nye lokaler. Dette kontormøblementet kommer Åndalsnes Jeger og Fiskerforening henter om noen timer, sier Eide som nå er midt i flyttesjauen – sammen med sine ansatte. Leiekontrakten på dagens lokaler går ut til nyttår og var også en del av årsaken til at de ville se seg etter nye lokaler. Det å ha lokaler over tre etasjer er lite egnet til dagens bankvirksomhet, der, som Eide sier det, det viktigste er å gi kunden best mulig opplevelse.

– Kvalitet i møte med kunden er avgjørende. Det er der vi kan skape merverdi fremover. Nettbanken er vår største konkurrent. Kunden kommer i dag til banken for å få rådgivning og opplæring. Kunden må få vite hvordan de kan bruke banken på en mest mulig riktig og billig måte, sier han.Derfor vil den gamle resepsjonen bli erstattet med et kundemottak, der bankens gjester kan bli vist videre inn i møterom.

SpareBank 1 SMN vil gi sitt preg på de nye lokalene og regner med å være flyttet inn rett over nyttår.

Solgt. Banksjefs-møblementet blir ikke med videre inn i de nye lokalene. Rolf Eide har bare timer igjen bak pulten før kjøper henter palisandermøblementet fra Nesje Møbler. Foto: Evy Kavli