Mannen er tiltalt for voldtektsforsøk og en lang rekke tilfeller av mishandling, grov vold og krenkelser. Fornærmede er hans tidligere samboer. Volden skal ha pågått over en toårsperiode.

- Framstår troverdig

I sin prosedyre la aktor, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, ned påstand om fire års ubetinget fengsel. Hun understreket at kvinnen allerede fra første politiavhør har framstått troverdig og at hennes forklaringer må bli lagt til grunn. I rettsforhandlingene har det kommet fram at det gikk lang tid før hun anmeldte voldtektsforsøket - en hendelse der hun også ble voldsutsatt. Aktor sa at ikke er uvanlig at det tar tid før anmeldelser kommer, og at kvinnen ikke hadde noe motiv for å forklare seg uriktig:

Påsto frifinnelse

Forsvarer, advokat Odd Harald Hovde, la ned påstand om frifinnelse for voldtektsforsøk og at tiltalte i voldssakene måtte "anses på mildeste måte hva angår straff og oppreisning".

Han brukte store deler av sin prosedyre til å så tvil om voldtektsforsøket. Det er også den delen av tiltalen som er mest alvorlig.

- I tre politiforklaringer sier hun at han gjorde det. Og hun sier det i retten. Og tiltalte har benektet. Her står ord mot ord. Hvorfor fortalte hun ikke dette i første avhør? spurte forsvarer retorisk, og fortsatte: - Hvordan skal tiltalte klare å imøtegå opplysningene? Han har ikke mulighet, slik jeg ser det.

Bistandsadvokat Wenche Brandstad la ned påstand om at tiltalte må betale oppreisningserstatning til den fornærmede begrenset oppad til 190.000 kroner.