– Vi har siden huset ble kjøpt for en del år siden, hatt nissen på taket. Men Rudolf klarte ikke helt sommerbeitet på loftet, så forrige jul ble det ingen nisse på taket. Det ble det litt misnøye av blant enkelte, så derfor fant vi ut at vi måtte gjøre noe med det, forteller Monica Bredeli lattermild.

Nå er nissen med en restaurert Rudolf, tilbake på taket, og resten av huset har fått den vanlige lyssettingen.

– Det er vel 8. året vi har lyst opp huset slik. Vi liker det og synes det er koselig. Vi pynter også en del til Halloween. Vi skremmer barna i oktober og gleder de igjen i desember, sier Monica og skylder på at hun har en amerikansk mann.

– Han er lysmesteren bak det hele og det skal han ha kreditt for. Det tar tross alt to dager å henge det opp hver jul og like mange dager for å ta det ned, forteller Monica. Da årets julehus skulle tennes, onsdag, var det også gospelkorets øvelsesdag- og der er Monica er deltaker.

– De stilte opp og sto ute i hagen og sang julesanger uten å ha øvd. Prost Erling Nevland gikk nesten helt frivillig hjem og hentet kornetten sin. Det synes jeg var skikkelig sprekt, sier Monica som vil takke alle som møte opp til den litt annerledes markeringen av årets julehustenning.