Ordfører Lars Olav Hustad møtte deler av den politiske ledelsen i Samferdselsdepartementet onsdag kveld, og fikk lovnader som gjorde at han kunne vende heim igjen til Rauma litt lettere til sinns.

Sammen med en delegasjon bestående av nestlederen i Jernbaneforum for Dovre- og Raumabanen, Arne Steffen Lillehagen, og fylkesvaraordføreren for Oppland møtte han tidligere på dagen sjefene i Green Cargo. Der ble ansvaret for godstrafikkproblemene på Raumabanen skjøvet over på Jernbaneverket.

– Etter møtet i Samferdselsdepartementet ble vi i hvert fall litt mer optimistiske. Vi fikk beskjed om at departementet ønsker et møte med Jernbaneverket. Så får vi håpe at et påtrykk fra departementet er det som skal til for at Jernbaneverket finner løsninger som gjør det mulig for Green Cargo å drive lønnsom godstrafikk på Raumabanen, sier ordfører Lars Olav Hustad.

Men han medgir at det begynner å haste. Green Cargo har varslet at de må ha en avklaring innen 1. desember, dersom de skal gjøre om på sin beslutning om å kutte ut Raumabanen.

– Både Green Cargo og vi andre har det travelt. Selskapet risikerer at kundene velger andre måter å transportere varene på, og derfor er det nødvendig å finne en løsning raskt, sier RaumaordførerLars Olav Hustad.