Det gjør Sve stikk i strid med egen regjering, som har lagt fram forslag til ny langtidsplan for Forsvaret. og som vil legge ned HV11 på Setnesmoen.

Sve er nominert på toppen av Frp-lista til neste høsts stortingsvalg, foran statsrådene Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale.

- Så lenge det ikke er besluttet av Stortinget, så skal vi jobbe overfor regjeringa med å snu dette. Jeg er skuffet over forslaget om å legge ned HV11. Det er et fokus på et mer moderne forsvar, men da kan vi ikke bygge ned landforsvaret og Heimevernet, sier Sve til Åndalsnes Avis.

Protestert mot egen regjering

Både Frp og Høyre i Møre og Romsdal har protestert mot forslaget fra regjeringen.

- Regjeringen er ikke Stortinget. Og Høyre gjør det samme som oss. Vi kjemper for å bevare Heimevernet i Møre og Romsdal. Og det er ikke slik i vårt parti at selv om regjeringen legger fram forslag så skal vi være 110 prosent enige. Regjeringen leverer sitt, så får vi ha våre meninger og vårt grunnlag, sier Sve.

- Hvorfor er HV11 så viktig å beholde?

- Det er jo den forsvarsdelen vi har i Møre og Romsdal. Forsvaret er kjempeviktig. Det handler om beredskap, både militært og sivilt. Det å fjerne Forsvaret fra Møre og Romsdal og Setnesmoen er fullstendig feil veg å gå. Vi skal kjempe for å beholde HV11, sier Sve.

- Hvor skal regjeringa ta midler for å bevare HV11?

- Det har ikke jeg tenkt å gå inn på. Det er mange muligheter. Vi ønsker mer midler til Forsvaret, så det å øke bevilgningene er viktig. I den sikkerhetspolitiske tiden som vi er inne i nå, så er det mer spenning i verden og i vårt område. Og det er ikke automatikk at den situasjonen vi har i dag vil være evig og alltid. Å bygge ned Forsvaret går raskt, men å bygge det opp tar lang tid.

- Kjenner HV veldig godt

Sve sier han har fungert som områdesjef i HV11, og han kjenner HV veldig godt.

- Jeg klarer ikke å finne argument for å kutte i landforsvaret og Heimevernet, sier Sve.

- Kan velgerne stole på at du vil kjempe for HV11 på Stortinget, hvis du blir valgt inn?

- Ja, definitivt. Og med min bakgrunn fra HV11 og Forsvaret, så er jeg ikke i tvil om at dette er et godt eksempel på at vi som er fra Møre og Romsdal er tettere på de lokale sakene her. Jeg kjemper for sakene som er viktig for Møre og Romsdal, og det vil jeg gjøre på Stortinget hvis jeg kommer dit, sier Sve.