Det skjer bare dager etter at generalforsamlinga sa ja til å ta opp lån og bygge ut Nye Verma kraftverk for 396 millioner kroner.

Ifølge ei pressemelding fra Rauma Energi ble kontraktene signert tirsdag på Åndalsnes.

Det er Skanska Norge AS som bygger Nye Verma kraftverk. De fire underentreprenørene er:

  • OneCo Solutions AS

  • Fasseland Mek AS

  • Konecranes AS

  • Rainpower AS

- Vi har vært gjennom solide og gode forhandlinger med Skanska. Vi ser fram til fortsettelsen og har stor tro på at samarbeidet vil være godt i hele utbyggingsprosessen, uttaler prosjektleder Knut Peder Voldset i Rauma Energi AS i pressemeldingen.

Ifølge Rauma Energi skal det nye kraftverket benytte eksisterende dam, damhøyden vil bli hevet ca 5 meter. Fra inntaket vil det gå en trykksjakt som leder vannet ned i en tilløpstunnel som igjen leder vannet inn i turbinen i den nye kraftstasjonen, som skal bygges ca. 500 meter inne i fjellet. Utløpet blir ved foten av Vermafossen der Verma og Rauma elv møtes.

Skanska skal ruste opp 4,5 km med adkomstveger samt bygge to nye broer. Byggestart blir omgående.

I samme pressemelding uttaler konserndirektør Steinar Myhre, med ansvar for anleggsvirksomheten i Skanska Norge:

- Vi er svært glad for å få lov til å gi oss i kast med dette spennende vannkraftprosjektet i Romsdalen. Det å få lov til å bruke vår kompetanse og erfaring til å bidra til å ta vare på våre kilder til ren fornybar energi gir oss stor glede. Nå skal vi vise Rauma Energi at vi er tilliten verdig.

Det nye kraftverket skal stå ferdig innen 31.12.2018.