Roar Draagen sier det ikke er noen dramatikk knyttet til at han nå gir seg. Tvert imot. Han sier han slik sett gjerne kunne ha fortsatt i mange år til, men at det nå kort og godt handler om å få mer tid til å tenke på seg sjøl og sine nærmeste.

– Jeg begynte med å være leder for Vågstranda idrettslag allerede som 19-åring og har ikke hatt et eneste år uten verv siden da. Jeg har i perioder hatt 7–8 verv samtidig. Det har vært mye, sier Roar Draagen og legger til at han i tillegg tenker at det er viktig med utskifting av og til i et styre som for fjellfestivalen.

– Hvordan har dine sju år vært?

– Jeg har sagt det mange ganger og til mange. Dette er det vervet jeg noen gang har hatt som har gitt meg mest og det sier jeg ikke får å uviktiggjøre eller snakke ned andre verv jeg har hatt. Jeg sier dette på grunn av alle de jeg har kunnet få jobbe sammen med og all frivilligheten rundt festivalen. Men det er også et stort ansvar, ikke minst i forhold til arbeidsgiveransvar og økonomi.

– Er det noe du vil trekke fram som du er spesielt stolt av å ha fått til?

– Stolt er et svulstig ord, men jeg er veldig fornøyd med at vi har god kontroll på økonomien og med at vi har fått til en god organisering som fungerer godt.

– Tror du festivalen vil være levedyktig inn i framtid med en ny styreleder?

– Ja, definitivt. En festival skal selvfølgelig utvikle seg, men må holde godt fast på sin basis og vi må vite hvor vi står. Jeg mener bestemt at Norsk Fjellfestival fortsatt bør arbeide for utbredelsen av det enkle friluftslivet, noe vi trenger mer enn noensinne.

– Hvordan skal det nye styret komme på plass?

– I våre vedtekter står det at det er styret som er valgkomité om vi skal bruke det uttrykket. Vi har startet en prosess på dette og har snakket med en del folk. Vi jobber for at ting skal være på plass i løpet av høsten.

– Hvilke egenskaper skal en styreleder i fjellfestivalen ha?

– Det handler om å kunne se helheten. Det handler om å ta seg en tur i «helikopteret» for å kunne se det totale bildet. Vi er en liten bedrift med arbeidsgiveransvar og vi må yte sørvis både for våre sponsorer, vårt publikum og våre brukere. En god styreleder, også i fjellfestivalen, må bruke sin sosiale intelligens for å få mest mulig ut av teamet. Det er viktig at alle blir hørt. Og så kreves det å kunne beholde roa når det stormer. Det har ikke vært mye av det, men også vi har hatt våre utfordringer. Jeg tror en styreleder bør ha erfaring fra mange områder, sier Roar Draagen.