– Vi skulle hente diverse utstyr da vi oppdaget dette. Vi vet derfor ikke eksakt tidspunkt for når det kan ha skjedd, sier Morten Leergaard.

Han kan fortelle at det er snakk om omfattende hærverk på en bil som har vært vinterparkert der, og et sikringsskap har fått ledninger avrevet. Samtlige lysrør i taket på sceneområdet, er også knust. Et høytalerstativ er bøyd og slengt ut på plassen.

– Flaks at ingen ble skadd

– Her er det noen som har hatt fritidsproblemer. Bilen er helt ramponert og ribbet for inventar. Strømkablene på 80 og 60 ampere, er revet av ved sikringsboksen på scena. Det er bare flaks ingen ble alvorlig skadd. Vi har hatt Rauma Energi her for å forsikre oss om at det ikke er noen skader på kabelen. Strømmen er slått av nå, forteller Leergaard, som ønsker tips i saka.

– Vi har prøvd å holde området avstengt, men porten var åpen da vi oppdaget hærverket. Vi vet ikke om det kan ha hatt noen betydning for hendelsen. Men det blir vel en forsikringssak dette her, og hærverket er anmeldt, sier Leergaard.

Han påpeker samtidig at det er verdier det er snakk om her, og at man kanskje må få i gang en diskusjon om hva Troa skal brukes til.

– Noe må man jo gjøre med området, mener han.