Med innleide teller arbeidsstokken i dag 46 ansatte. Det er ti flere enn ved nyttår. Lørdag annonserte de etter nye medarbeidere.

– Det er sjelden vi har så lange horisonter som nå. Vi har full fabrikk ut februar, sier daglig leder og eier Andre Venås i Elementpartner AS om den hyggelige ordresituasjonen.

Sammen med eier Arild Hartviksen kan han se tilbake på et bra fjorår.

Omsetningsmessig ble det riktignok 11 prosent nedgang til 77,2 millioner kroner, men driftsresultatet økte med 28 prosent og endte på 6,3 mill. kr.

Bra start på 2015

– Det var en bra start på første halvår – et voldsomt trøkk gjennom hele vinteren. Vi klarte å selge inn store jobber i bunnen. Eikrem panorama i Molde ga oss 50 mill. i omsetning over halvannet år. Og tunnelen på Frya i Gudbrandsdalen bidro med 32–33 mill. kr, i omsetning, som alene ga oss fire-fem måneder med produksjon, sier Venås.

Men da ferien kom i 2015, ble det motbakke. Ordretilgangen stanset.

– Vi klarte ikke få nok å gjøre i siste halvår, og dermed ble fem ansatte permittert og fire sagt opp. Dessverre er det slik at en må redusere antall ansatte når det er for lite å gjøre – en må få ned kostnadene, sier Venås.

Økte på i april 2016

Ved inngangen på 2016 var det nok jobb til alle de 36 ansatte. Men fra april økte det på der de fikk flere store prosjekt.

– I mai tok vi over montasjeavdelingen fra Christie & Opsal. Tre mann fulgte med, og så ansatte vi fire nye. I tillegg har vi ansatt tre nye i løpet av året, sier Venås.

Med fire innleide, er de nå oppe i 50 ansatte.

– Nå er alt snudd på hodet – nå har vi for mye å gjøre; lange ordrereserver og full fabrikk ut februar. Det er jo kjekt, men ikke så kjekt at vi også har vært nødt til å si nei til enkelte jobber, sier Venås.

I rute med egen fabrikk

Av store prosjekt er det Biltema på Lillehammer og Helsehuset i Rauma som hver gir 15–20 mill. i omsetning. Og akkurat nå sluttføres Elementpartners arbeid med Partnerplast' nye bygg,

Elementpartner er i rute med planene om å bygge en ny elementfabrikk i Dokka på Øran. Håpet er at det på sikt skal gi 25 nye arbeidsplasser.

– Vi holder på med å kvalitetssikre tallene våre, ser på grunnforhold og innhenter priser. Vi håper vi er i mål i løpet av oktober, sier Venås, og legger til at målet om byggestart i januar 2017 og ferdig fabrikk i januar 2018 står ved lag.