- Er det noen som lurer på hvorfor vi står her og skåler i sjampanje, da?

Konstituert leder i Nordveggen AS, Solveig Brøste Sletta, hadde mandag morgen invitert næringsliv og formannskapet i Rauma til sjampanje-frokost på Partnerplast. Anledningen ble først avslørt ved kaffekoppen og brødskiva inne i kantina:

- I dag feirer vi at vi har fått på plass noe veldig vesentlig i innovasjonssenteret. Rauma Næringslag og Sparebanken Møre har begge garantert med 1 million kroner hver slik at vi kan få realisert gründerrommet i innovasjonssenteret, sa Brøste Sletta.

Hun forklarer at SIVA som skal bygge innovasjonssenteret, bygger senteret til sine leietakere. Uten leietakere hadde det ikke blitt bygd noe gründerrom.

- Rauma Næringslag og Sparebanken Møre garanterer for leie av gründerrommet imellom 10 og 15 år. Dette blir et rom på mellom 60 og 70 kvadratmeter. Det blir et sted hvor gründere med ulike erfaringer kan jobbe sammen. Den muligheten har vi ikke fra før. Vi vet at det er krevende å være gründer og ser det som en fordel at de kan spille på hverandre, sier Brøste Sletta og legger til at ProtoMore Kunnskapspark (tidligere Molde kunnskapspark), vil etablere en slags underavdeling på Åndalsnes der det vil bli kjørt et program for vekstbedrifter.

- Da er det SIVA sitt program som blir brukt. Dette er noe man må søke på, og vi har allerede hatt tre bedrifter til intervju.

- Har det vært vanskelig å få realisert dette gründerrommet?

- Det har vært en prosess, hvor vi setter pris på at lokalt næringsliv bidrar. Vi kjører liknende prosesser med andre aktører for å få på plass andre ting, svarer Brøste Sletta.

- Hvilke andre ting?

- Det kan jeg ikke snakke om nå.

Styreleder i Nordveggen AS og leder for Rauma Næringslag, Lars Stenerud, sier det er utrolig stilig at man kan få til dette i fellesskap.

- Og så er det lett å stå her framme å ta æren, men dette har næringslivet i Rauma bidratt til. Dette er litt vårt alles, sa han.

Håvard Ulvestad i Sparebanken Møre sier det er viktig for dem å bidra til samfunnsutvikling.