Tommy Lien fra Stjørdal kunne sitte i over en time å betrakte moskusene som var på lørdagstur mellom Olaskarsvatnet og Svartevatnet.

- Vi var på veg til Kvanndalstind da vi så dem. Jeg tror det var en ku med kalv, og de lå mellom Olaskarsvatnet og Svartevatnet. Vi ble sittende å se på dem i en times tid. Det var veldig udramatisk. De lå for det meste, og så reiste de seg opp og spiste litt, før de tok en lur igjen, forteller Lien.

For Lien ble det en fin naturopplevelse på fjellturen. Han forteller at det nok var mange som hadde gått rett forbi de to uten å se dem.

- De går i ett med naturen veldig bra. Vi møtte en del folk i dette området i går, og jeg tror nok en del har gått rett forbi dem. Det er ganske fantastisk at de har klart å komme seg dit i det hele tatt, men moskusen er litt som sauen, den tar seg fram på de utroligste steder, sier han.

Det er ikke første gang moskusen blir sett i Rauma i høst. 10. septemer ble moskus observert i nærheten av Isfjorden sentrum, og en uke tidligere ble moskus observert ved Glutervatnet.