I helga har over 90 livreddere fra landets ti alpine redningsgrupper, 330-Svadronen, Hovedredningssentralen, Luftambulansetjenesten, Norsk Luftambulanse AS og Lufttransport AS øvd på redning i Romsdalen.

Dette er en årlig øvelse som går på rotasjon mellom de alpine redningsgruppene, og i år var øvelsen lagt til Rauma.

Ved Trollveggen har tre forskjellige helikopteroperatører vært i sving; 330 Skvadronen, Norsk Luftambulanse AS og Lufttransport AS. Alle tre flyr ambulanseoppdrag for Luftambulansetjenesten, og er ofte involvert i redningsaksjoner.

I tillegg har redningsmannskapet øvd på tauredning i juvet ved Skorgeelva.

- Der har vi øvd på redning i fjellet med manuelle taumetoder. Det er ikke alltid vi har tilgang til eller behov for helikopter, og da bruker vi disse metodene, sier øvingsleder Øyvind Høgset, som leder Romsdal Fjellredningsgruppe.

Det er mange som kan være involvert når det skjer en ulykke eller er behov for redning.

- Derfor er viktig for oss å møte hverandre og bli vant til å jobbe sammen. Vi ser at det stadig blir flere aksjoner der flere aktører er involvert, og derfor er det viktig at vi har muligheten til å trene sammen, sier han.

I helgen har de jobbet på tvers av gruppene.

- Øvelsen har gått veldig bra. Det er mye kompetanse samlet her denne helga. Målet er å lære av hverandre, utveksle erfaringer, utvikle nye metoder og prosedyrer, og jobbe for å bli bedre, sier Høgset.