– Dette skal vi får til. Det har vi en klar intensjon om, sier lensmann Andreas Hustad.

Og det han snakker om er å inngå et vaktsamarbeid med politiet i Vestnes. Åtte betjenter, fire fra hvert kontor, er tiltenkt å gå inn i dette samarbeidet. Vaktstyrken skal består av to politifolk slik som i dag. Vakt blir også i form av heimevakt slik det er i dag.

Lensmann Hustad mener dette vil være en vinn-vinn-situasjon for politiet på begge steder. Det sier han fordi det vil kunne gi mulighet for aktiv tjeneste og et mer synlig politi som kan være ute.

– I dag binder vi opp, i altfor stor grad, folket med etterforskningsarbeid på kontoret, sier Hustad og begrunner det med at å ha vakt alene betyr at mye avspasering og fravær fra kontoret.

– Hva med justisministerens krav til responstid?

– Det skal vi greie i og med brua over Tresfjorden. Kravet er at 90 prosent av befolkninga skal kunne nås i løpet av 45 minutt. I en svært travel situasjon vil vi dessuten kunne kjøre mye fortere enn det som er å regne som vanlig kjøretid.

– Men det kan ta lenge i gitte situasjoner, som til Mittet for eksempel?

– Ja, det kan det, men vi har i helt spesielle situasjoner også mulighet til å kalle ut personell som har fri, men som er heime.

Det betyr at du som plassjef ser positivt på å få innført et samarbeid?

– Ja, det ser jeg fram til og vi håper på sikt at vi skal få to til inn i dette vaktsamarbeidet, sier Andreas Hustad.

– Hva med stengt Innfjordstunnel?

– Vi får kjøre gjennom nesten alltid. Det har vi blitt lovet. Viss ikke, så vil vi få beskjed i god tid og vil organisere oss på en annen måte, sier lensmannen.