Lederen av EL&IT ved Rauma Energi, Endre Strand, og administrerende direktør Alf Vee Midtun er begge opptatt av at det skal være en ordentlig tone mellom ledelse og de streikende.

- Som arbeidsgiver legger vi vekt på å ha en ordentlig tone med fagforeningene. Det gjør vi i det daglige når vi ikke er i streik, og det må vi gjøre nå i en streikesituasjon. Så vi må begge parter opptre mest mulig ryddig. Men det er veldig beklagelig det som skjer og beklagelig overfor kundene – og det skaper en hel del merarbeid for oss i ledelsen, sier Midtun.

Da vi snakka på telefon med Endre Strand ved 07-tiden, sa han at de er opptatt av å få dette til så godt som de kan slik at vide ikke blir uenige i ettertid også.

- Hvordan er klimaet nå? spør vi like før klokka 09.

- Jeg har ikke pratet med dem ennå. Forhåpentligvis er vi på talefot ennå, ler han. I bakgrunnen satt streikende som forberedte vaktlister og informasjon til medlemmene. Klokka 09 skulle ledelsen og ansatte møtes.

For EL&IT-organiserte er et uaktuelt å gi seg på avspaseringsdagen etter endt beredskapsuke, som er hovedkravet.

- Vi vil beholde den dagen som blir borte etter endt vakt. Vi har jo vakt ei uke i slengen. Og det er ikke bare en belastning for den som har vakt, men også for familie som må sette på vent ting som skulle vært gjort, sier Strand.

- Blir denne streiken langvarig?

- Vi får håpe at det ikke blir langvarig. Men det blir opptil dem som forhandler, sier sjefen Alf Vee Midtun.

- Jeg håper partene prater ilag og blir enige, svarer fagforeningslederen Endre Strand.