Fredag morgen ble ansatte i Rauma Energi tatt ut i streik.

Alle ansatte organiserte i Delta, Fagforbundet og EL&IT – 19 av 34 ansatte - er tatt ut.

- Imidlertid er det inngått enighet i Energiavtale II mellom KS Bedrift og NITO, Tekna, Norges Juristforbund, Akademikerforbundet og Det Norske Maskinistforbund, opplyser administrerende direktør for Rauma Energi, Alf Vee Midtun.

Mekling kom i gang 21. september. Frist for å bli enige var 22.september kl. 24.00.

- KS Bedrift beklager sterkt at det er streik på Energiavtale I med EL & IT Forbundet, Fagforbundet, Delta og Parat, heter det i pressemeldingen.

Hovedkonflikten mellom KS Bedrift og arbeidstakerorganisasjonene er knyttet til hvordan partene sentralt skal håndtere regjeringens endring i arbeidsmiljøloven knyttet til omregningsfaktoren for vaktarbeidet.

- Arbeidstakerorganisasjonene vil ha avtalefestet en bedreordning enn den som står i arbeidsmiljøloven. KSBedrift ønsker å forholde seg til Arbeidsmiljøloven som tidligere, sier Midtun.

Endringene trådte i kraft fra 01.07.2015.

- Ledelsen har jobbet med forberedelser til streik, sammen med de tillitsvalgte. Det viktige her har vært å legge en plan for å sikre driften, søke dispensasjoner for nøkkelpersonell og opprettholde beredskapsavtale på nett. Rauma Energi AS er spesielt opptatt av at uforutsette hendelser som strømbrudd blir håndtert, sier den administrerende direktøren.