Dermed ble deres felles adkomstveg sperret - en adkomstveg som delvis går over kvinnens eiendom.

Nå har Romsdal tingrett i en kjennelse pålagt kvinnen fra ei bygd i Rauma å fjerne traktoren. Og i den samme kjennelsen framgår det at naboene ikke får gjøre mer enn høgst nødvendig vedlikehold for å gjøre vegen kjørbar.

Vasket bort av nedbør

Det var i august i år at deler av den den private grusvegen ble vasket bort av store nedbørsmengder og gjort uframkommelig for biltrafikk. Tre av naboene ønsket å få utbedret vegen. De startet en jobb med å ta ned busker og trær for å få fram en gravemaskin.

Kvinnen reagerte på dette og mente de tok seg til rette på hennes eiendom. De fikk forbud mot å utbedre og bruke vegen, og kvinnen parkerte en traktor i vegbanen for å hindre trafikk på vegen.

16. august begjærte de tre naboene midlertidig forføyning overfor kvinnen med påstand om å få bruke vegen.

9. september svarte hun i brev at hun motsatte seg begjæringen.

12. september ble det ved Romsdal tingrett gjennomført forhandling i saken.

Naboenes krav

Naboene krevde at kvinnen fjernet traktoren og at de fikk gjennomføre reparasjonsarbeidet på vegen slik at de kunne komme seg fram til husene. I forhandlingene framkom det at en av naboene hadde måttet bo annet sted etter at vegen ble sperret.

Kvinnens påstand

Kvinnen hevdet at naboene ikke hadde vegrett over eiendommen, og at de over år har tatt seg til rette - til tross for protester.

Retten fastslår

Retten fastslår at naboene har rett til å bruke vegen - at den har vært brukt som adkomstveg siden eiendommene deres ble fraskilt og bebygd på 50-tallet. Den mener også at det er nødvendig å reparere vegen. "Det fremstår heller ikke urimelig at saksøkerne får benytte vegen fram til saken er avgjort", skriver tingretten.

Saken blir ifølge kvinnen brakt inn for jordskifteretten, med behandling trolig i løpet av første halvår av 2017.