Det er kommunen som selv opplyser om hendelsen, som skjedde 3. august i år.

- Det oppstod en uønsket hendelse i forbindelse med sprengningsarbeid i Nesstranda, der Rauma kommune er byggherre for arbeidet der BL-entreprenør er kommunens kontraktspart. Ved stenging av veien i forkant av sprengingen slapp tre biler gjennom området, hvorav den ene stoppet i området. Denne bilen ble ikke registrert ut og befant seg i nærheten av sprengningsarbeidet da det ble gjennomført, forteller kommunen i en pressemelding.

Hendelsen førte ikke til skade på hverken mennesker eller materiell, men Rauma kommune ser alvorlig på hendelsen.

- Hendelsen var ikke innmeldt som avvik fra entreprenør. Det etablerte avvikssystemet ble ikke brukt. Følgelig ble kommunen første gang orientert om hendelsen gjennom en henvendelse fra Statens vegvesen. Hendelsen var heller ikke meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), opplyser kommunen.

Statens vegvesen skal ikke ha blitt varslet i forkant av sprengningen.

- Kommunen har gjennom anleggets gang fått forelagt kontrollplaner og risikovurderinger hvor det fremgår hvordan slike hendelser skal unngås. Likevel skjedde hendelsen, heter det i pressemeldingen.

I etterkant har kommunen bedt om en redegjørelse for hendelsen og DSB er varslet. Det er også startet en intern granskning av hendelsen hos entreprenøren.

- Rauma kommune er helt avhengige av at slike hendelser blir fanget opp for å kunne forebygge fremtidige uønskede hendelser på våre prosjekter og som grunnlag for kontinuerlige forbedringer.