Ordfører Lars Olav Hustad sendte ut avtalen mandag kveld, etter gruppemøtet. I eposten, som gikk til kommunestyret, med kopi til Åndalsnes Avis og Romsdals Budstikke, skriver han at kontrakten er et forslag som kommunestyret eventuelt skal behandle tirsdag.

"I begynnelsen av kommunestyremøte må kommunestyret godkjenne om denne saken skal behandles, siden den ikke står på sakskartet.", skriver han.

I den første utsendte versjonen av avtalen, sendt ut mandag kveld, heter det at kjøkkenløsningen "er en varig løsning som ikke kan avvikles uten at begge parter er enige". I en ny versjon av avtalen sendt ut tirsdag, heter det at "det er partenes intensjon at dette skal være en langsiktig løsning".

Her er avtalen:

Avtale om gave til realisering av Helsehus i Rauma kommune

1. Bakgrunn

Rauma kommune og Wenaasgruppen inngikk 10. april 2014 en intensjonsavtale om samarbeid for realisering av ny sjukeheim i Rauma. Avtalen ble godkjent av kommunestyret 17. juni.

Det ble tidlig avklart at realisering av prosjektet gjennom et offentlig-privat samarbeid (OPS) viste seg uaktuelt. I stedet ble det besluttet at kommunen skulle stå som byggherre, og at Wenaasgruppens bidrag skulle være en gave på 35 mill. kroner.

2. Status

1. september 2016 er det klart for byggestart av det nye helsehuset på Stokkekaia. Helsehuset

er  utviklet gjennom en konseptstudie, en pris- og designkonkurranse og en samspillfase som førte fram til et godkjent forprosjekt som grunnlag for inngåelse av totalentreprisekontrakt med entreprenør. Planlagt ferdigstilling er januar 2018.

2. Innfrielse av vilkårene for gaven

Ved byggestart er  vilkårene for Wenaasgruppens gave innfridd fra Rauma kommune:

- Prosjektet har hatt en raskt framdrift

- Driftsmodellen ved Voll omsorgssenter er videreført og vil bli videreført til etter at Helsehuset er tatt i bruk

- Matservering til beboerne i det nye helsehuset skal baseres på «kok og server» fra eget kjøkken.  Kjøkkenet vil bli en utvidelse av det planlagte kantinekjøkkenet slik at dette har tilstrekkelig areal-utstyr og kapasitet til å gjennomføre dette på en profesjonell måte. Det er partenes intensjon at dette skal være en langsiktig løsning

3. Utbetaling av gaven

Gaven utbetales i to omganger:

- 17 mill. kroner innen 30 dager etter byggestart 1.september 2016

- 18 mill. kroner innen 30 dager etter at Rauma kommune har overtatt bygget fra entreprenør på nyåret 2018

4. Dialog i byggeperioden

Wenaasgruppen får tildelt et komplett tegningssett som viser prosjektet ved byggestart. I tillegg vil Wenaasgruppen få tilsendt plan- og funksjonsbeskrivelse for kjøkkenet når dette er klart.

Ved større avvik i framdrift, løsningsforslag, kvaliteter eller økonomi, skal Rauma kommune orientere Wenaasgruppen. Mulige innspill eller spørsmål fra Wenaasgruppen i denne fase skal kanaliseres til ordføreren.

Åndalsnes/Måndalen 29. august 2016

Lars Olav Hustad, ordfører

Lars Wenaas, styreleder Wenaasgruppen