– Jeg har faktisk måttet si nei til mange, sier Ingrid Devor tidlig lørdag morgen.

Hun er klar til å ta imot de aller første – og yngste – barna som har meldt seg på hennes nye dansetilbud.

Et dansetilbud som vil gå over en helg, en gang i måneden fremover.

– Jeg telte over i går og kom frem til vel 50 barn som har meldt seg på. Jeg har delt de opp i klassene fire til seks år, sju til ti år, og de i aldersgruppa fra femte til sjuende klassetrinn, og resten er eldre ungdom, forteller Ingrid.

Hun har fått leid speilsalen på Kick til undervisningen og er takknemlig for det gode samarbeidet med gutta som driver der.

– Det er hyggelig at man hjelper hverandre i denne bransjen og ikke ser på hverandre som konkurrenter, smiler Ingrid. Hun har selv Romsdal Yoga hun driver i tillegg.

Det tar ikke lang tid før foreldre med de minste, danseglade barna ankommer treningssenteret. Flere av foreldrene ser muligheten til å trene på senteret, mens barna holder på med dansen.

– Dette er mitt andre hjem, det, smiler mor – Stine Elisabeth Størseth – som kommer med jentene Julie og Martine.

– Jeg trener her fem ganger i uka og vil vel benytte anledningen når disse to tar dansetimer fremover også, sier hun.Døtrene gleder seg til dansetimen, og for Martine er det heller ikke første gangen.

– Nei, jeg har danset med Gro i fire år, sier hun.

Søstera Julie derimot, er med for første gang, og da er det godt å kunne støtte seg til mor.

Det er det mange andre barn som også føler litt engstelse denne første dagen, så det er både store og små som fyller opp salen etter hvert.

Alejandro Draagen Puertas kommer også med sin mor og synes nok det er litt skummelt å skulle danse alene sammen med så mange andre barn.

– Alejandro elsker å danse og holder mye på hjemme. Det må nesten bli slik, med en far fra Cuba. Han danser både salsa og reggaeton, smiler mor, Therese Draagen.

Mange av barna som begynner hos Ingrid, har gått hos Gro Malones på Danseverkstedet før. De er spesielt glad for at Ingrid følger opp det tilbudet hun la ned.

– Jeg kjører samme opplegget som henne med samlingsbasert undervisning én helg i måneden. Jeg kommer til å alders-tilpasse dansetimene. For noen kan det bli mer lek enn dans, men jeg er samtidig opptatt av at alle skal få prøve å danse. Jeg vil også sørge for, i tillegg til koreografi, å avslutte dansen med uttøying og avspenning. Det å fokuserer på pusten, ligge i ro og slappe av i hele kroppen. Det er noe de liker, har jeg erfart, sier Ingrid før hun setter i gang den kule musikken, og dansen er i gang.