– Vi vil stille med mange personer og lover å gjøre oss godt bemerket, sier Marcus Brevik, daglig leder i Arvid Gjerde AS.

I fjor stilte de med 15 personer, men i år blir de nok ikke så mange.

– Vi er 6 stykker som er helt sikre, men etter denne artikkelen vil vi nok bli flere, tror han, som legger til at de også har én som stiller i konkurranseklassen.

Delt

Romsdalseggenløpet er delt inn i tre kategorier; Bedriftsklassen, turklassen og konkurranseklassen.

Traseen er lik for alle; den T- merkede løypa over fjellet fra Vengedalen og ned til Åndalsnes sentrum, der målregistrering vil være for mosjonistene.

Konkurranseklassen har målpassering på toppen av Nesaksla.

Aak Safety AS står for sikkerheten over eggen og vil ha folk ute i løypa for å passe på.

I år er det mange lokale bedrifter som stiller manns- og kvinnesterke i bedriftsklassen. Vi kan nevne; Rauma kommune, Kroken Caravan AS og Kroken Caravan Import AS, Plasto AS, Anunatak AS, Arvid Gjerde AS, PostNord AS, Aak Safety AS og Wonderland AS.

Oppvarming

Vi møter noen av representantene for bedriftene som skal være med i år, på Tindesenteret, en uke før løpet.

– Vi fra PostNord har invitert folk fra hele landet og foreløpig har vi 51 påmeldte, sier Ine Therese Skjegstad fornøyd.

De har tre med i konkurranseklassen.

– Vi i Wonderland blir over 30 stykker, forteller Inger Birgitte Tandstad fra den lokale bedriften.

De stiller også på dugnad for arrangementskomiteen.

Rekorden

Solrun Sylte i Norsk Fjellfestival, som står bak arrangementet, påpeker at det er PostNord AS som har hatt rekorden hvert år; med størst antall påmeldte for en bedrift.

– Vi bruker dette arrangement som en god anledning til å møte andre ansatte fra hele landet, og avslutter dagen med en stor bankettmiddag med påfølgende fest - sammen med alle de andre løpsdeltakerne, sier Hilde Nielsen, ansatt i PostNord AS.

Solrun Sylte kan fortelle at alle deltakerne er invitert til en avslutningsfest – en såkalt Aftertur – på Grand Hotel om kvelden. Der vil det også bli musikk.

Selve premieutdelingen vil foregå på Tindesenteret tidligere på kvelden.

Premier

– Det er mange fine premier og alle som deltar, er med på trekningen av hovedpremien som er en seng fra Wonderland, sier Sylte.

I fjor var det 400 med på løpet  – selv om det ble litt avkortet på grunn av dårlig vær.

– Da ble det kun Nesaksla opp, men i år vil det nok bli flere deltakere og det er mer enn nok plass til alle på fjellet. Ingen begrensninger- unntatt på konkurranseklassen. Der kan vi ta opp til 200 deltakere, opplyser Solrun Sylte, og legger til til slutt:

– Det er meldt bra vær!