Raumabanen og Åndalsnes er ett av stedene der Nrks sommersatsing neste sommer vil besøke. Det bekrefter prosjektleder for sommersatsingen i 2017, Thomas Hellum ved NRK Hordaland.

Hellum sier til Åndalsnes Avis at det er erfaringene fra tidligere sendinger med såkalt sakte-tv og erfaringer med Sommerbåten langs kysten, som nå gjør at de har bestemt seg for å lage et rullende studio på toget.

Det er i et tett samarbeid mellom NRK og Jernbaneverket at neste års sommersatsing har kommet i stand. Det betyr også at alle Norges jernbanestrekninger skal besøkes.

– Vi ønsker oss nå forslag til hvor vi skal stoppe, sier Thomas Hellum og slår fast at ingen steder er for små til at toget skal stoppe. Reiseruta og stoppestedene skal være endelig klar i midten av oktober i år. Toget skal bringe med seg ei mobil scene og det skal være plass til at NRKs medarbeidere skal bo om bord. Hellum sier han også ønsker å speile jernbanens historie som en del av utformingen av det moderne Norge.

– Dette er en enorm logistikkutfordring som det nå jobbes med og det skal selvfølgelig lages en detaljert ruteplan for oss, sier Hellum.

– Og hvem blir programledere?

– Nei, det bryr ikke jeg meg om. Det landes nok ut på våren en gang og kommer i stand som et resultat av helt andre personer i NRK enn meg, sier Hellum.

– Jeg kan love at NRK skal få innspill om at de bør stoppe på Åndalsnes. Jeg er som alltid veldig begeistret over å kunne få vist alt det vakre vi har å by på på tv, sier reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke.

Terje Fossum i NSB sier dette blir fint med tanke på å få oppmerksomhet rundt Raumabanen og at Åndalsnes og Dombås blir de naturlige stoppestedene.

– Men når det gjelder programmet og innholdet i sendingen fra Åndalsnes, så er det helt og fullt NRK sitt ansvar. Til det vil NRK helt sikkert ha innspill, sier Terje Fossum.