Det var ei historie helt tilbake til 20. mai i 1964 som tok slutt på Åndalsnes i går. Da reiste Lars Ramstad og Oddbjørn Grøtta på vegne av Lions Club Åndalsnes på busstur sammen med beboere på Nesbakken på dagstur til Ørskog, Valldal og Tafjord. Lars Ramstad har vært sekretær i klubben og han forteller at klubben på Åndalsnes var den første som ble etablert utenfor de større byene. Klubben på Åndalsnes feiret 50-årsjubileum i 2014 og ga i den anledning ut et jubileumsskriv som inneholder den lokale klubbens historie.

– Her står å lese hvilken stor betydning denne klubben har hatt for utstyr og aktiviteter ved de kommunale institusjonen og andre som har hatt store utfordringer med å komme seg ut, sier Ramstad.

I så måte var også onsdagens tur til nabokommunene i sør, en tydelig sluttmarkering av den lokale klubbens engasjement.

– Vi har i årenes løp generert over en million kroner til lokalsamfunnet, sier Ramstad.Lars Ramstad forteller videre at den siste klubbens president var Terje Mauring som gikk bort tidligere i år.

– Både på grunn av medlemmenes gjennomsnittsalder og på grunn av tallet på medlemmer, har aktiviteten gått ned de siste år. Av samme grunn legges også klubben ned, sier Ramstad før han trekker fram den siste turen som klubben står bak og at resten av bankbeholdningen på 15.000 kroner gis til Frelsesarmeen på Åndalsnes.