Queen Mary 2 ankom tirsdag morgen og ankret opp på Isfjorden. Passasjerene ble skysset i land i tenderbåter. Av skipene som i år anløper Åndalsnes, er dette det første og eneste som ikke kan legge til Tindekaia på grunn av størrelsen.

- Kaiområdet er ikke djupt nok til å ta imot et så djupt skip, sier Jorid Søvik i Molde og Romsdal havn. Hun opplyser at skipet har en dybde på 10,3 meter og er 344 meter langt. Til sammenlikning er Britannia 8,6 meter djupt og 330 meter langt. Britannia har vært tre ganger på Åndalsnes i år og er skipet med flest passasjerer; 4.372. Britannia har hver gang lagt til Tindekaia.

Queen Mary 2 har 2.620 passasjerer.

- Britannia er nok det største skipet vi kan ta i mot på Tindekaia, sier Søvik.

Reiselivssjef på Åndalsnes, Hilde Gråberg Bakke, hadde helst sett at alle cruiseskipene kunne legge til kai.

- Vi ønsker at alle skip ligger til kai fordi det er enklere for passasjerer om bord og det skaper mer handel i sentrum og flere utflukter, sier Bakke.

Når passasjerer må i tenderbåter, og ikke kan spasere rett ned på kaia, tror Bakke at bare brøkdel av passasjerene går i land.

- En tommelfingerregel sier at ved tendring er det bare 30 prosent av passasjerene som ikke har ærend her, som går i land.  Vi ønsker jo at cruisegjestene går i land og ønsker at de bruker pengene sine her hos oss, sier Bakke.