Stabile tall de siste åra, men en svak økning fram mot 2020. Det er elevtallsprognosene for Rauma de nærmeste åra.

Etter det ser det mørkere ut om ikke kommunen får oppleve en betydelig tilflytting.Ved starten av det nå påbegynte skoleåret, er det 881 elever i skolene i Rauma, friskolen i Innfjorden inkludert.

Førsteklassingene teller til sammen 96 og fordeler seg slik:

  • Vågstranda 2

  • Måndalen 7

  • Innfjorden friskole 10

  • Åndalsnes 31

  • Isfjorden 34

  • Åfarnes 12

Vågstranda har til sammen 39 elever på barnetrinnet, Åndalsnes 218 og Isfjorden 170. Innfjorden har 34 og Måndalen har 52 på barnetrinnet og 48 på ungdomstrinnet (til sammen 100) Åfarnes har 95 på barnetrinnet og 53 på ungdomstrinnet (til sammen 148) og Åndalsnes ungdomsskole har 172 elever.

Skolesjef Kåre Straume sier raumaskolen har god dekning med formalkompetanse i personalet og at det ikke var mange stillinger som ble lyst ut før starten på dette skoleåret.

– Vi har i stor grad fått dekt behovet med personale som har vært knyttet til skolen i Rauma i form av vikariat eller midlertidige tilsettinger, sier Straume og legger til at Rauma må bygge opp kompetansen i fagene engelsk, norsk og matematikk i åra framover.

Dette må gjøres etter en plan som skal utarbeides i forhold til sentrale krav som nå er satt gjennom forskrift og som kommunen har ti år på seg til å gjennomføre.

De sentrale kravene betyr minimum 30 studiepoeng i de tre basisfagene for å undervise på barnetrinnet og 60 studiepoeng for å undervise på ungdomstrinnet i de samme fagene.

Sjef. Kåre Straume er skolesjef i Rauma kommune. Foto: Stein Siem Foto: Stein Siem