Før møtet med Wenaas er avholdt, vil ikke Rauma-rådmann Oddbjørn Vassli si så mye om saken.

- Lars Wenaas kommer med en del påstander i sitt leserbrev som du skal få muligheten til å kommentere. Først av alt, finnes det en endelig avtale om de 35 millionene, som er signert av begge parter?

– Jeg vil ikke kommentere leserinnlegget til Lars Wenaas gjennom media. Ordføreren har avtalt et møte med han i nær framtid. Og vi vil gi en redegjørelse til kommunestyret den 30. august, svarer rådmannen.

– Men for debattens del hadde det vært fornuftig med noen oppklaringer om prosessen. For eksempel tilbyr Wenaas kommunen gratis arkitekttjenester. Det er vel ikke noe dere har lov til å ta imot heller?

– Jeg vil ikke kommentere enkeltelement i leserbrevet, men vil ha en dialog som det nå er lagt opp til, svarer rådmannen.

– Står byggingen av helsehuset i fare?

– Vi har en kontrakt med både totalentreprenør og tilsagn på tilskudd på 157 millioner fra Husbanken under forutsetning av oppstart i høst, så byggestart av helsehuset går som planlagt den 1. september.

– Etter det du har svart her vil folk fortsatt lure på om kommunen har de 35 millionene de trenger. Har vi de?

– Den problemstillingen vil vi komme tilbake til når utfallet av saka er endelig avklart, etter møtet med Wenaas. Jeg forstår at folk lurer på ting. Jeg viser til redegjørelsen til kommunestyret, den skal gis for åpne dører.

– Om Rauma kommune ikke får de 35 millionene de har regnet med, hvilke konsekvenser får det?

– Det betyr i tilfelle at vi må finansiere 35 millionene ekstra av helsehusprosjektet med lån, noe som i neste omgang betyr at vi må redusere investeringsambisjonene på andre områder.