Det var sist søndag det skjedde. Klokka var litt over fire på ettermiddagen da lynet slo ned i en bolig på Frydenlund ved Åndalsnes. Remi Draagen var ute og luftet hunden sin og var på vei hjem da han så det lynte rett foran seg.

– Da var det bare å legge på sprang for jeg hadde samboeren min og babyen vår hjemme.

Han skjønte ikke akkurat hvor det hadde slått ned med det samme, og var veldig bekymret da han løp inn. Heldigvis fant han familien sin i god behold, men det hadde ristet ordentlig i hele huset og det luktet svovel. Babyen skrek av forskrekkelse, men samboeren var rolig og tok det fint.

Fulgte svovellukta

Etter at uværet hadde roet seg gikk Draagen ut for å forsikre seg om at ingenting hadde tatt fyr. Han fulgte svovellukta og fant fort ut at det var huset vegg-i-vegg som hadde tatt den verste støyten og blitt truffet av lynet.

Like etter ringte naboen som var bortreist på ferie, han hadde blitt varslet av en på Frydenlund som hadde sett lynnedslaget og han var nysgjerrig på skadeomfanget.

Hull i taket

– Jeg gikk inn i huset hans og fikk sjekket litt. En håndverker naboen kjenner, kom like etterpå og så at lynet hadde slått hull i taket helt gjennom til isolasjonen og flere takstein var ødelagt.

En elektrikerkompis av Draagen kom for å sjekke det elektriske i begge husene og håndverkeren fikk tettet hullet med presenning som en midlertidig løsning.

– Naboen min tok det fint. Han er jo på feire og innså at det ikke er så mye han får gjort før han kommer hjem.

Ødelagte hvitevarer

– For vår del var det en lang rekke elektrisk utstyr som tok kvelden. Vaskemaskinen, TV-en, radioen, mange lyspærer, lysarmatur på badet, dekoder, trådløs ruter og modem i tillegg til én av tre faser i hovedsikringsskapet. Mye ble nok alikevel berget fordi husa er såpass nye og vi har så nytt elektrisk anlegg.

Forsikringsselskapet har allerede ordnet med alt og de siste dagene har familien vært ute for å kjøpe seg nye ting.

– Alle vi har snakket med har vært veldig behjelpelige, både i Sparebank 1 Forsikring og Canal Digital. Hunden vår er nok den som ble mest traumatisert av det hel. Med oss andre gikk det veldig bra.