To store cruiseskip har onsdag morgen lagt til kai i Åndalsnes sentrum, og med seg har de cruisteturister i tusentalls. Det tyske skipet Aida Sol har 2.194 gjester ombord, mens engelske Britannia kommer med hele 4.372 passasjerer.

Reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke er allerede i full sving med billettsalg på Salgskontoret i morgentimene.

- Tilsammen er det over 6.500 cruiseturister her i dag. Legger man til mannskapet på ca 3.000, er det nesten 10.000 gjester på Åndalsnes. Det er den største cruisedagen i år, sier Bakke og legger til at turistene kommer fra alle verdenshjørner.

Hun kan fortelle at turisttogene til Bjorli allerede er fullbooket, og at det blir omtrent 1.100-1.200 togreisende.

- Det er også satt opp bussutflukter til Bjorli, til Trollveggen, til Trollstigen, rundtur til Sjøholt og over Trollstigen, og ikke minst til Molde. Det er også mange turister som kommer til å ta turen opp til Rampestreken i dag.

Køen til disken på Salgskontoret begynner å bli lang. For det lønner seg å være tidlig ute skal turistene sikre seg billetter til de mest populære utfluktene.

- Det blir en heftig dag for oss alle, men vi er godt forberedt. Busser, bussjåfører og guider fra hele regionen er mobilisert for å gi turistene en best mulig opplevelse. Også er det fint vær, det bestiller vi alltid på slike store dager, avslutter reiselivssjefen med et smil.