- Politiet fikk melding om en kajakkpadler som hadde skadet seg under utøvelse av sporten kl.13.30, opplyser operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Styrkar Gagnat.

Ifølge Gagnat ble politiet tilkalt for å bistå ambulansetjenesten under redningen av mannen.

Operasjonslederen opplyser om at ulykken skal ha skjedd i nærheten av samløpet mellom elvene Ulvåa og Rauma, en knapp kilometer fra Rødstøl.

Padlet ned foss

Ifølge vår journalist på stedet, Stein Seim, skal kajakkpadleren ha blitt hentet ut av luftambulanse som landet i elvejuvet. Mannen ble fraktet videre til sjukehuset i Molde med ambulanse.

Politibetjent ved Rauma Lensmannskontor, Christoffer Fjeldstad, opplyser om at mannen er en del av et følge på fem personer fra Tsjekkia. Følget består av tre padlere og to fotografer som skulle filme elvepadling i Rauma elv.

Fjeldstad opplyser videre at ulykken skal ha skjedd da mannen padlet ned en foss med et fall på mellom 10 og 15 meter. Mannen landet flatt i fossen, og har trolig pådratt seg en ryggskade i fallet. Han ble undersøkt av lege på stedet.

- På grunn av at ryggskader kan være kritiske, valgte redningsmannskapet å rekvirere luftambulanse, sier Fjeldstad til Åndalsnes Avis sin journalist Stein Siem.