I samarbeid med Friluftslek, har Romsdal Reiseliv og Handel nå skreddersydd et tilbud på guida fotturer til kjente Romsdalske fjell.

– Vi har plukket ut tre verdenskjendiser; Stabbeskaret, Mannen og Litlefjellet. Disse tre turene er nå bookbare på romsdal-booking.com, og i en lang periode framover, forteller reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke.

Totalpakke

Friluftslek stiller med lokalkjente guider som forteller historier og deler kunnskap om blant annet geologi, flora og fauna undervegs. Transport til og fra turen er inkludert.

– Det er en totalpakke hvor formidlingen undervegs er vesentlig. En ting er å gå på tur og se at det er fint, men booker man en av disse turene får man også vite hva man ser. Det gir en stor ekstra verdi på turen, sier guideansvarlig i Friluftslek, Svein Gunnar Rydjord.

Daglige turer

De tre bookbare turene arrangeres daglig.

– Søndag til torsdag tilbyr vi tur til Stabbeskaret og Mannen annenhver dag. Turen til Litlefjellet arrangeres fredag og lørdag, nettopp fordi vi har ettermiddagsbuss til Romsdalseggen slik at deltakerne kan kombinere disse to turene. Man kan også legge inn en dag ekstra hvis man ønsker å gå på Mannen eller Stabbeskaret neste dag, sier Bakke.

Hun forteller at turene har en kapasitet på ti personer, men at man ikke trenger å være en stor gruppe for å melde seg på.

– Det er nok med én person for at turen arrangeres. Det er ikke nødvendig å være for eksempel en gruppe på seks.

Turer uten tau

Den første guida turen til Litlefjellet ble arrangert allerede 8. juli. Tirsdag for to uker siden guidet Friluftslek-guide, Cato Nordbakk, en deltaker på Stabbeskaret.

– Og han var svært fornøyd. legger Rydjord til.

Både Rydjord og Bakke håper nå at flere vil benytte seg av tilbudet.

– Dette er ikke bare turer for tilreisende, men i aller høgeste grad en opplevelse også for lokale, sier reiselivssjefen. Hun framhever at de guida fotturene er begynnelsen på noe som vil utvikle seg mer.

– Norsk Fjellfestival gjør en fantastisk jobb ved å tilby massevis av guida turer under festivalen, men vi ser at etterspørselen fra folk på nettopp slike produkt ellers i året er stor.

– Vil det bli aktuelt med guida turer til fjell som for eksempel Romsdalshorn?

– Kapasiteten på toppturer som Romsdalshorn begynner å bli sprengt. Målet er derfor å markedsføre andre turer, og ikke minst turer uten tau som de fleste kan greie, sier Rydjord.

Turdeltaker Yngve var godt fornøyd med guidet tur til Stabbeskaret. Foto: Privat