Linda Sogge er den eneste fra Rauma som får være gjest under kongeparets hagefest i Slottsparken den 1. september. Hun sier hun nesten ikke greier å finne ord som beskriver reaksjonen da hun fikk brevet og da hun begynte å lese innholdet i brevet.

– Først skjønte jeg ikke helt hva det kunne være, men så så jeg at dette var spesielt papir. Da jeg så at det var en invitasjon, tenkte jeg først at det var noen som gjorde ap med meg, men så tenkte jeg også ganske fort at om det var tull, så hadde de ikke brukt så flott og dyrt papir. Jeg begynte vel å flire etter hvert da det gikk opp for meg at jeg faktisk var invitert, sier Linda og er snar med å legge til at hun synes det er ærefullt og stor stas.

– Jeg føler meg beæret og dette er nok den ene gangen i livet at jeg får oppleve noe slikt, sier Linda og siterer mer fra invitasjonen. Der står det at antrekket skal være pent, men at det skal være tilpasset værforholdene. Det står også at det ikke vil være ly for eventuelt regn.

Hvorfor

– Hvorfor er du plukket ut tror du?

– Det vet jeg ikke, men det kan være fordi det har vært mye styr med evakuering fra der jeg bor. Det kan også være fordi jeg gjør en del frivillig arbeid, men det er det også mange andre som gjør. Det er sikkert mange som kunne ha vært plukket ut til dette. Jeg er et hverdagsmenneske som gjør jobben min og ta vare på familien min. Jeg er i alle fall ingen person som er mye i offentligheten.

– Blir du en gjest som alle andre eller skal du gjøre noe spesielt?

– Jeg blir nok en gjest som alle andre, og jeg regner med at et hageselskap ikke er altfor formelt. Jeg liker best når ting er uformelt.

– Hva med antrekk?

– Det blir nok å kjøpe noe nytt. En slik anledning til å kjøpe meg noe nytt vil jeg ikke la gå fra meg. Kunsten blir vel å finne noe fint, men ikke for fint. Det er nok ikke en bunadsfest heller. Det er dessuten 1. september.

– Er du glad i Kongehuset?

– Ja, jeg er det og derfor gleder jeg meg kanskje ekstra over denne invitasjonen. Jeg reiser til Oslo samen med mannen min og tar et par dager ekstra i byen. Så får han spise pølse med brød, mens jeg er på hagefest på Slottet, sier Linda Sogge og smiler.