Det kunne ikke ha vært et finere sted før søndagens friluftsgudstjeneste. Sagelva Vasskraftsenter er i seg sjøl en kulturhistorisk og næringshistorisk katedral og det inspirerte også prost Erling Nevland som ledet gudstjenesten sammen med organist Harald Morstøl.

Om det var været eller vannet som hadde trukket folk til «kirke», eller en kombinasjon, er ikke godt å si, men nærmere 150 mennesker fikk høre prost Nevland oppfordre til å lytte til vannet. Mange lyder og bilder som gir assosiasjoner til steder i Bibelen og til bilder om vannet som en livsgivende og rensende kraft.

– Den hellige ånd er også en slik kraft og det er med den hellige ånd som med vannet at om det stenges fra så stopper maskinene å fungere, sa Nevland med overføring til alle installasjonene ved Sagelva vasskraftsenter.

Nevland snakket videre om tilgivelse og hvor viktig egenskap det er blant mennesker. Han sa at tilgivelse er et særpreg ved kristendommen og at det å be om unnskyldning og kunne tilgi er fundamentalt mellom mennesker for å unngå konflikter. Nevland minte oss også om betydningen av ett enkelt ord i slike sammenhenger og viktigheten av å være svært bevisst på de ordene vi bruker til hverandre og om hverandre.

Etter gudstjenesten ved Sagelva var det mat og prat og ikke minst mulighet for å gjøre seg kjent med museet som var i full aktivitet i anledning dagen.