Foreningen Norden Rauma eksisterer fortsatt, men nå henger det meste i en meget syltynn tråd. Lokallagets leder, Per Landmark, sier foreningen er under sakte avvikling og at hovedgrunnen er todelt. For det første viser ikke Rauma kommunen noe vilje eller interesse til å fortsette dette nordiske vennskapsarbeidet, og for det andre så er det færre og færre personer som viser interesse for å være med.

– Vi fikk en smell i fjor da vi skulle til Finland, sier Landmark og forteller at først så meldte kommunen avbud og ville ikke sende folk. Så ble programmet for treffet i Finland slik at det ikke var mulig å få med ungdommer.

– Da var vi for få til å bruke buss og det å kjøre til Finland med to-tre privatbiler, var ikke interessant for de få som var igjen, sier Per Landmark. Han tror også interessen er dalende i de andre nordiske landene, men at det varierer noe.

– Hvordan avvikler dere nå Foreningen Norden Rauma?

– Vi trør vannet nå og så ser vi før oss en verdig avskjed i Sala i Sverige neste sommer dit noen av oss kan reise og takke av samarbeidet på en verdig måte. Vi skulle ha hatt treffet neste år, men det greier vi altså ikke.

– Hvor mange regner du som aktive medlemmer i Rauma i dag?– 12–15 personer, alle med høg alder.

– Er mye penger som det skal ryddes opp i når foreningen avvikles?

– Noen få tusenlapper som ikke skaper noen problem, sier per Landmark som har vært med i Foreningen Norden i fem år. Foreningen ble etablert i 1947 og vil nesten år fylle 70 år.