De skal sykle Atlanterhavsvegen. Det er hovedgrunnen til at Karin og Geert Goerres fra Friesland i Nederland nyter livet en vakker sommerdag ved Isfjorden. De sitter utenfor sin bobil og bak på bobilen henger to fine sykler. De sykler når de er på norgesferie.

De to er i Norge for kanskje 15. gang og har de siste åra besøkt land som Sverige, England, Skottland og Norge. De har vært i Geiranger to ganger før, men ikke i Åndalsnes. Nå er turen kommet hit og målet er som sagt Atlanterhavsvegen som skal sykles søndag ettermiddag.

– Ja, det har også med trygghet å gjøre, sier Geert og forteller at det nå er en trend også i Nederland å ta ferie i land som regnes som trygge å reise til. Norge oppfattes som trygt og en vanlig oppfatning om Norge i Nederland er at det er utrolig vakkert, mye plass, stille og vennlig.Men det er også en vanlig oppfatning at det er mye dårlig vær og kjølig. Derfor ønsker Karin og også en del av ferien legges til en varm strand i Portugal.

– Men nå har vi bare hatt fint vær, både i Sverige og Norge, sier Geert og kikker seg rundt med en søndagsmorgen i sol og over 20 grader.

Gratis

– Er det dyrt?

– Nei, det er kanskje 20 prosent dyrere enn i Nederland og dyrere enn i Sverige, men det er billig å reise rundt i bobil og overnatte gratis, sier de to og smiler. Like ved står sju åtte andre bobiler gratis parkert for natta.

– Kommer dere i kontakt med norske folk på turen?

– Ikke mye. Det er ingen som kommer og prater med oss, men vi snakker gjerne med folk på butikker eller når vi parkerer på et svært lite sted der det nesten ikke finnes mennesker. De fleste er flinke til å snakke engelsk.

– Hva tenker dere om stedet akkurat her?

– Dette er den fineste delen av Norge. Det er derfor vier her.

– Kommer dere tilbake?

– Helt sikkert.

– Akkurat hit?

– Det vet vi ikke. Men det er heller ikke usannsynlig.Karin Goerres er 50 og mannen Geert er 52. De nyte er rolig frokost før de forlater Rauma med kurs for Atlanterhavsvegen.

Flere

I vår papiravis kommende tirsdag har vi snakket med mange flere turister i Rauma om hvorfor de har lagt ferien sin akkurat hit.