Reiselivssjefen slår alarm. Alarmen går på at Åndalsnes og Rauma mangler senger for å kunne ta imot alle gjestene som vil legge turen hit for ulike opplevelser i Rauma. Så fullt er det nå i perioden fra begynnelsen av juli til langt ut i august og mange turister rett og slett velger seg et annet reisemål eller de fortsetter gjennom Rauma til overnatting et helt annet sted.

– En ekstra utfordring er at det er like fullt også mange nærtliggende steder, spesielt i retning Geiranger, sier Gråberg Bakke.

– Hvor dramatisk er situasjonen?

– Situasjonen er dramatisk i den forstand at vi går glipp av mye verdiskaping. Og det gjelder ikke bare overnatting, men handel, servering og mange andre ting i tillegg. Potensialet er mye større en det vi nå utnytter. Vi ser også at flere og flere ønsker å være her i flere dager.

– Er det først og fremst folk som er kommet hit som ikke finner seg plass å bo eller er det også folk som planlegger å komme hit som må avvises?

– Det er begge deler og fullt er fullt. Det får vi ikke gjort noe med.

– Er det alt fra et rom i et privat hus til et nytt hotell du snakker om?

– Ja, alle typer overnattingstilbud og sørvistilbud, fra det beste til det helt enkle.

– Begynner dette å gå ut over renommeet til Åndalsnes som destinasjon?

– Nei, det gjør det ikke. Det kan faktisk heller virke motsatt at folk må planlegge når de skal reise hit. Det gjør en destinasjon enda mer attraktiv. Chamonix er ikke mindre populært sjøl om du ikke finner overnatting der.

– Hva er det største problemet slik du ser det?

– At vi går glipp av store inntekter og at vi ikke klarer å levere det vi burde ha levert.

– Hva tenker du om at det står et tomt hotell midt i sentrum?

– Jeg liker ikke tomme lokaler i sentrum i det hele tatt, jeg.

– Er vi nå inne i en høgkonjunktur som kan lure oss litt i forhold til store investeringer?

– Nei, jeg tror ikke det. Vi har sett en strålende utvikling siden oppstarten med Romsdalseggen og vi ser en trend som fortsetter. Vi er dessuten i et trygt hjørne av verden og dette gir oss store muligheter, sier Gråberg Bakke.