Hun mente det var så stusslig og ustelt rundt husveggene da beboerne ved Rauma sjukeheim skulle sitte ute og kose seg, at hun fikk kjøpt inn blomster pyntet opp litt.

Mary Price har ikke behov for å være kritisk til noen, men siden det ikke ble laget «sommerstemning» fra kommunens side ved Rauma sjukeheim, tok hun bokstavelig talt blomsterspaden i egne hender.

Kommunegartner Anne Lise Larsen sier instruksen til gartneren er å slå plen og fjerne gras ved alle kommunale bygg. Og der stopper det på grunn av penger og ressurser.

Anne Lise Larsen er den første til å beklage dette og hun synes at det er ganske trist at det har blitt slik.

– Vi er også rammet av nedskjæringer og vi rekker rett og slett ikke over like mye som vi gjorde før. Tidligere har vi gjort litt innimellom når vi hadde litt tid til overs, men det har det blitt svært lite av i sommer, sier Larsen og innrømmer at det meste av tida og pengene har blitt brukt i sentrum.

Hun håper derimot at det skal bi mer tid til andre steder når sentrum er ferdigstilt.

– Vi prøver å opprettholde kvalitetene på kirkegardene og så slår vi altså graset. Men vi ser at ting forfaller flere steder, sier hun.

Anne Lise Larsen roser pårørende og ansatte ved Voll omsorgssenter der de er flinke til å holde sansehagen ved like.

– Strengt tatt er det heller ikke vår jobb, men vi har forsøkt å hjelpe litt til ved sansehagen ved Åndalsnes sjukeheim, men der ser det nå helt forferdelig ut, sier Larsen.

– Hva med skolene?

– Jeg har tenkt at skolene skal være presentable til skolestart. Jeg prøver å sjonglere så godt jeg kan med de ressursene vi har, men av og til vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, verken penger eller andre ressurser strekker til og det ser overhodet ikke bra ut en del steder, sier Anne Lise Larsen.