Nina Jacobsen og hennes samboer, har i flere år på rad avsluttet ferien sin med en festivalhelg på Åndalsnes. Enkelte år har de også reist med barn og ikke deltatt på festivalen, men nytt den fra utsiden. Familien har alltid campet på Åndalsnes camping under disse turene.

– I fjor reiste vi uten barn, da de begynner å bli store, og vi hadde fire flotte dager i Åndalsnes med fint vær, god musikk og et levende sentrum. Vi var flere voksne par som reiste sammen, der alle hadde vogn/bobil på Åndalsnes Camping. Derfor bestemte vi allerede før jul at det samme skulle gjentas i år; avslutte ferien med en langhelg i Åndalsnes og RaumaRock. Festivalpass ble kjøpt og helgen merket med rødt i kalenderen, forteller Nina Jacobsen, som er opprinnelig fra Trondheim,  bor i Elnesvågen og jobber i Molde.

Men etter gårsdagens medieoppslag om at rockecampen ble avlyst, ble de litt nervøs for plassen på Åndalsnes Camping, og tok derfor kontakt med campingplassen for å booke plass.

– Vi reiser ganske mye på campingplasser og er på flere festivaler i løpet av sommeren, så av erfaring vet vi at det normalt sett ikke lar seg gjøre å reservere. Det har de fleste drivere av campingplasser sagt er på grunn av stor pågang og at de ikke vil «brenne inne» med tomme plasser. Så under gårsdagens middag fant jeg og min samboer ut at vi kunne reise til Åndalsnes allerede på onsdag 3. juli og bruke dagen på fjelltur og sightseeing på Trollstigen, sier hun.

Men slik skulle det ikke gå; samboerparet ble avvist fra Åndalsnes Camping, under begrunnelse av at de ikke kan ta imot gjester som skal på RaumaRock i år.

– Nå føler vi oss diskriminert og skuffa. Vi ble egentlig litt sjokkerte og tenkte; er dette mulig? Kan de nekte oss å leie oss inn på en campingplass fordi vi velger å gå på konserter i sentrum? Er dette tillatt? Vi har aldri fått tilbakemeldinger om støy og uro når vi har feriert på Åndalsnes Camping, sier Nina.

De har stor medfølelse for ledelsen i RaumaRock som jobber året rundt for å skape noen flotte dager i Åndalsnes.

– Vi har hatt mange flotte musikalske opplevelser her. Men det er synd at ikke resten av lokalsamfunnet støtter opp om den, sier Nina som nå har to festivalpass til salgs.

Les tilsvaret fra Åndalsnes camping her.