– Det er beklagelig at våre tidligere gjester føler seg diskriminert. Det er fint å høre at de ved tidligere opphold ikke har følt støy eller ubehag, under opphold med oss under RaumaRock helga, men vi har hatt mange uheldige episoder med hærverk og fulle, støyende gjester, sier Inger Setnes.

Hun forteller at de ved flere anledninger har måttet tilkalle politiet for å dempe gemytter eller for å få fjernet gjester.

– Det er igjen slik at noen få ødelegger for alle andre. For oss som driver Åndalsnes Camping er det en helg med iherdig innsats for at dette skal fungere mest mulig normalt, og for at alle andre gjester ved campingen ikke skal bli berørt. Siden Rauma Rock ikke stiller med rockecamp i år, er vi redd det kan bli mange av de gjestene som velger å komme til oss, noe vi ikke har kapasitet til, sier Setnes.

Vanskelig å skille

Hun påpeker at det er vanskelig for dem å skille hvilke gjester som kun ønsker seg en rolig campingtur i skjønn natur, med litt Rock ved siden av – fra dem som kommer hit for nyte det harde rockelivet.

– Det er med beklagelse at vi derfor i år må velge å takke nei til alle gjester som skal på Rauma Rock. Og på den måten har vel jeg blitt svarteper oppe i det hele. Men det er ikke bare meg som takker nei til rockecampere, presiserer hun.

Stor pågang

Og det er riktig. Knut Mjelva på Mjelva camping, sier også nei.

– Vi er en familiecamp og får vi ei klage, så ryktes det at det bare er bråk på vår camping. Det kan vi ikke ha. Nå har det seg slik at vi har fullt belegg i den perioden nesten hvert år. I år har vi reservert plassen til to kolonner med nederlendere, forteller Mjelva.

Også han har fått stor pågang etter  nyheten om at festivalcampen ikke blir noe av i år.

– Det er forferdelig med mas både på telefon og mail. Så det er klart at her må noe gjøres, sier han.

Kommunalt?

Både Inger Setnes og Knut Mjelva mener dette kan være noe Rauma kommune kan legge til rette for.

– De er jo svært glad for bobiler og campingliv i sentrum. Kanskje RaumaRock kan invitere sine gjester til å campe fra Tindesenteret og bortover til den gamle lokomotivstallen. Eller på Victoria terrasse. Da ville rockegjestene ha veldig kort veg til festivalen, mener Setnes.

Knut Mjelva synes det samme.

– Har man ikke parkering, får man ikke kunder, så enkelt er det. Man må stille med plass skal man få besøk. Her tror jeg festivalledelsen tenker helt feil, sier han.

Unntaksår

Festivalsjef Dag Inge Landbakk vil helst ikke kommentere campingplassenes avvisning.

– Det er noe de må bestemme selv- hvordan de takler dette. Dette vil være et såkalt unntaksår og jeg tror folk vil oppdage at det er mange måter å komme seg til RaumaRock på. Det er kortere avstander i år, i og med vi også har fått Tresfjordbrua, mener han.