Været var ikke like godt som på Raumadagen i fjor, men det hindret likevel ikke folk fra å strømme til på auksjon lørdag ettermiddag.

Mange spennende objekt ble auksjonert bort, og overskuddet gikk til et godt formål - nemlig gjennomoppbygging av Nepal. F

Fotballskjorte, grill, nettbrett, superundertøy, vase og pledd var bare noen av tingene som ble auksjonert bort. Thomas Enstad Trana stilte spontant som auksjonarius.

Etter at alle objekt var auksjonert bort, og opptellingen var gjort viste det seg at auksjonen fikk inn 10.425 kroner til aksjonen.

- Vi setter utrolig stor pris på dette, og ikke minst alt dere i Rauma har gitt tidligere også, sier Marie Gjære Gundersen.

Hun er salgs- og markesansvarlig i Adcom Molde, som nylig satte i gang veldedighetsprosjektet #adcomifjellet. De vil samle inn 250.000 kroner til Nepal i 2016, som takk for arbeidet sherpaene gjør med å bygge og vedlikeholde stier i Norge. Aksjonen gjennomføres i samarbeid med Reis Nepal og Stiftelsen Varde, og Gjære Gundersen var invitert til Rauma for å være med på auksjonen torsdag.

Frivillig Romsdalseggenbetaling

Og innsamlingen til Nepal i Rauma er ikke fra ferdig.

Reis Nepal-prosjektleder Arild Molstad og reiselivssjef i Rauma,Hilde Gråberg Bakke, startet i fjor en dialog ang mulighetene for enoppfordring til frivillig Romsdalseggen-betaling/donasjon tilveldedig, fjellrelatert formål

- Denne tråden ble tatt opp igjen nånylig via meg og Adcom-prosjektet, og Romsdal Handel ogreiseliv har laget en «boks» på bestillingssiden forRomsdalseggen-turene. Huker man av på denne støtter man ReisNepal-prosjektet med 10 kr eller mer, forteller Gjære Gundersen.

Det har ballet påseg.

- «En tier for en tur» nå har blitt et eget sideprosjektder også DNT er med fremover. De oppfordrer til å Vippse (minst) entier til Nepal. Det blir spennende å se hvor mye vi greier å få inn, smiler hun.